ArcQor AB
Job Postings
Ekonomiansvarig/
Business Controller
ArcQor är ett high-tech bolag som sedan flera år är nordiskt ledande inom tillverkning av robusta och universella batteriladdare och powerbanks. Här får du möjlighet att vara med på en utvecklande resa med ett härligt gäng i en framtidsbransch med mycket goda framtidsutsikter!
Vi söker nu en Business Controller med ansvar för ekonomi/finans och administration.


Tjänsten ingår i bolagets ledningsgrupp och rapportering sker direkt till VD.


ArcQor är ett bolag med 35 anställda med ambitioner att växa internationellt. Tjänsten passar därför någon med bred erfarenhet, som kan hjälpa till att bygga företaget, och som tycker det är kul att jobba med såväl operativa som strategiska frågor.


I rollen har du huvudansvar för verksamhetens ekonomi, redovisning och rapportering:
Nedan följer exempel på ansvarsområden:

  • Löpande redovisning
  • Budget och finansiell planering
  • Rapportering (månads- och kvartalsrapportering samt årsbokslut)
  • Fakturering samt in- och utbetalningar
  • Skattefrågor och bankkontakter
  • Löner och personaladministration
Rollen är central med ett brett arbetsinnehåll, i takt med att verksamheten växer kommer din roll att bli mer specialiserad mot ekonomi, analys och controlling. Vi erbjuder en stimulerande vardag med verksamhetsnära uppgifter och en nära dialog med kollegor.

På ArcQor arbetar vi i en innovativ miljö där alla medarbetare verkar för det goda samarbetet och att tillsammans arbeta mot och nå gemensamt uppsatta mål för verksamheten.

Din profil
Du som antar denna utmaning är troligen utbildad civilekonom med inriktning mot controlling eller redovisning och har flerårig erfarenhet som controller, CFO eller ekonomiansvarig. Vidare har du ett gott affärssinne och med målet att över tid förstå den marknad som ArcQor arbetar inom och motiverad att vara med och bidra till företagets utveckling av affärsplaner och mål.

Som person är du analytisk och har förmågan att förstå affärsmässiga samband i en teknisk affärsmiljö och att presentera analyser och rekommendationer till VD/ledningsgruppen/styrelse. Du är van att jobba med struktur och ordning och tar gärna initiativ till att långsiktigt utveckla och förbättra arbetsrutiner, processer och metoder inom ekonomi-processen.

Vi ser gärna att du trivs i en något bredare roll där du inledningsvis ansvarar för både ekonomi och administration, detta för att skapa dig en övergripande bild över hela verksamheten. Med fördel har du arbetat internationellt och är van att möta olika typer av människor och kulturer och är trygg i att kommunicera på såväl svenska som engelska.

Självklart har du goda kunskaper i Officepaketet samt talar och skriver du flytande svenska och engelska.

Övrigt

  • Varaktighet: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: 100%, måndag – fredag, kontorstider
  • Arbetsort: Älmhult
  • Tillträde: Enligt överenskommelse

Frågor gällande tjänsten besvaras av ansvarig rekryterare, Mikael Renegård på telefon 0476-269 90.
Vi kommer gå igenom ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Därför ser vi gärna att du skickar in din ansökan redan idag!
ARCQOR AB is an Equal Opportunity Employer, which means we will not discriminate against any individual based on race, colour, sex, national origin, age, religion, marital status, sexual orientation, gender identity, gender expression, military or veteran status, disability, or any factors prohibited by applicable law. This policy applies to every aspect of employment at ARCQOR AB, including recruitment, hiring, training, advancement, and termination. We celebrate diversity and are committed to creating an inclusive environment for all employees and partners.